if (hu eq "eo") { } elsif (hu eq "fr") { } else { }

Jordánia: A kormány új támadása a tanárok jogai ellen

Partnerünk az Education International, a globális szakszervezeti szövetség amelynek 384 tagszervezete 178 országban és régióban 32.5 millió tanárt és oktatást támogató munkavállalót képvisel, és a International Trade Union Confederation, amelynek 332 nemzeti tagszervezete 200 millió munkavállalót képvisel 163 országban és régióban.

Az Education International (EI) felkéri a munkavállalókat és a szakszervezeti aktivistákat, hogy szólítsák fel a jordán hatóságokat, hogy haladéktalanul hagyják abba a Jordánia Tanárszövetség vezetőinek zaklatását és fenyegetését.

December 31-én Amman Magistrate bírósága elrendelte a tanárok szakszervezetének feloszlatását és mind a tizenhárom szakszervezeti vezető egy évre történő fogva tartását.
A szakszervezet feloszlatása jogellenes, és a jogszabályok helytelen értelmezéséből ered. A vezető testület tagjainak büntetése is igazságtalan, mivel megakadályozták őket abban, hogy bizonyítékokat mutassanak be a vádak ellen.
Az őrizetbe vett szakszervezeti vezetőket óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amíg a JTA Tanács nem fellebbez a bírósági határozat ellen.

Küld el az alábbi üzenetet, amely a jordániai tanárok és oktatási dolgozók alapvető jogainak teljes körű gyakorlását követeli.


Te is segíthetsz! Írd be a neved és az e-mail címed és kattints az „üzenet küldése” gombra a lap alján.

Név:
[kötelezõ]
E-mail cím:
[kötelezõ]
Szakszervezeted/szervezeted:
Országod:
Írd be saját üzeneted ide, vagy küld el a kész üzenetet.


Stop spam!
Enter the number 4693 here:

Thank you


Ha a jövõben kapni szeretnél hasonló figyelemfelhívó üzenetet tõlünk, kérjük, pipáld be itt:

Yes:
No:Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
info@pm.gov.jo, moecs@moe.gov.jo, info@mol.gov.jo, Jordan.embassy@skynet.be