This campaign is now closed.Jordanië: hernieuwde regeringsdruk op de rechten van leraren

In partnership with the Education International, the global union federation of 384 associations and unions in 178 countries and territories, representing 32.5 million teachers and other education employees, and the International Trade Union Confederation, which represents 200 million workers in 163 countries and territories and has 332 national affiliates.

Education International (EI) roept arbeiders en vakbondsleden op om er bij de Jordaanse autoriteiten op aan te dringen om onmiddellijk te stoppen met de onderdrukking van de leiders van de Jordaanse Lerarenvereniging.

Op 31 december gaf de rechtbank van Amman toestemming om de vereniging te ontbinden en gelastte de detentie van alle dertien bestuursleden voor de duur van één jaar.
De ontbinding is onwettig en komt voort uit een onjuiste interpretatie van de wettelijke bepalingen. Het vonnis tegen de bestuursleden is ook oneerlijk omdat zij zich niet mochten verdedigen tegen de beschuldigingen.
De vastgehouden vakbondsleiders zijn op borgtocht vrijgelaten totdat de JTA-raad in beroep gaat tegen de rechterlijke beslissing.

Onderteken de petitie om een volledige uitoefening van de fundamentele rechten van leerkrachten en onderwijsmedewerkers in Jordanië te vragen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
info@pm.gov.jo, moecs@moe.gov.jo, info@mol.gov.jo, Jordan.embassy@skynet.be