Kampanjen er avsluttet.Hviterussland: Fagforeningsaktivist må tas inn igjen!

I partnerskap med IndustriALL og Belarusian Independent trade union of Miners, Chemical workers, Oil-refiners, Energy, Transport, Construction and other workers, en uavhengig fagforening som slåss for arbeidernes rettigheter i det autoritære Hviterussland. IndustriALL representer 50 millioner arbeidstakere i 140 land innen gruvedrift, energi- og vareproduksjon

Mikalaj Valadzko ble sparket fra jobben i Hviterussland etter at han startet opp en lokal fagforening for å forsvare de ansattes rettigheter. Han jobbet for det tyske selskapet Redpath Deilmann som igjen er eid av det kanadiske selskapet Redpath Mining.

Siden mai 2019 har de ansatte søkt om sikkerhetsinspeksjon for å trygge sikkerheten og som gir gruvearbeidere rett til ekstra kompensasjon og garantier. For å forsvare interessene sine, dannet de en lokal fagforening med støtte fra den hviterussiske uavhengige fagorganisasjonen BITU.

Selskapet svarte med represalier og fornyet ikke Mikalaj's kontrakt. Han er en godt kvalifisert spesialist som nå er uten arbeid midt i COVID-19 pandemien.

Støtt kravet fra BITU og IndustriALL om at kontrakten med fagforeningsaktivisten Mikalaj Valadzko må fornyes, at arbeidsplassen ved Redpath Deilmann må sertifiseres og at hviterussiske HMS-regler må følges.

Se video.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
George.Flumerfelt@redpathmining.com, jochen.greinacher@redpathmining.com, holger.hertel@redpathmining.com, unionbnp@yahoo.com