A kampány lezárult.Fehéroroszország: Kampány a szakszervezeti aktivista visszavételéért

Partnerünk az IndustriALL és a Belarusian Independent trade union of Miners, Chemical workers, Oil-refiners, Energy, Transport, Construction and other workers, a független szakszervezet, amely a munkavállalók jogaiért küzd az autoriter Fehéroroszországban. Az IndustriALL 50 millió munkavállalót képvisel 140 országban a bánya, az energia, az ipari szektorban a globális szolidaritásra építve küzd a jobb munkakörülményekért és a szakszervezeti jogokért az egész Földön.

Mikalaj Valadzko-t elbocsátották azután, hogy szakszervezetet hozott létre a munkahelyén Fehéroroszországban. A bányát a kanadai Redpath Mining tulajdonában lévő német Redpath Deilmann cég működteti. A munkavállalók 2019 májusa óta a követelik a munkabiztonsági felügyelőségi tanúsítványát, amely többlet juttatásokra és garanciákra jogosítja fel a föld alatt dolgozó munkavállalókat. A Fehérorosz Független Szakszervezet (BITU) támogatásával helyi szakszervezetet hoztak létre. A Redpath megtorlással reagált, nem újította meg Mikalaj szerződését. Egy magasan képzett szakember március 31-e óta munka nélkülivé vált, a COVID-19 világjárvány közepén. Támogasd a BITU és az IndustriALL követelését, hogy újítsák meg Mikalaj Valadzko szakszervezeti aktivista munkaszerződését, a Redpath Deilmann szerezze be a szükséges tanúsítványokat, és alkalmazzák a fehérorosz jogszabályok által megkövetelt valamennyi munkabiztonsági intézkedést.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
George.Flumerfelt@redpathmining.com, jochen.greinacher@redpathmining.com, holger.hertel@redpathmining.com, unionbnp@yahoo.com