This campaign is now closed.Myanmar: VN moet militaire junta stoppen

In partnership with these Global Unions:

Sinds de staatsgreep in 2021 die de democratische regering van Myanmar omverwierp, heeft de militaire junta meer dan 2.000 burgers gedood, meer dan 14.000 gearresteerd en meer dan 1 miljoen mensen ontheemd .

Dit jaar, in een nieuwe golf van geweld en straffeloosheid, heeft de militaire junta 4 democratieactivisten in het openbaar geëxecuteerd en is van plan om nog eens 41 politieke gevangenen te executeren. De dictatuur heeft ook staatsraadslid Aung San Suu Kyi tot drie jaar gevangenisstraf met dwangarbeid veroordeeld en de eis van de internationale gemeenschap voor vredesbesprekingen afgewezen, inclusief de aanbevelingen in het kader van de vijfpuntenconsensus van de ASEAN.

En de brutale wreedheden van de militaire junta gaan door. Op 13 september 2022, op de openingsdag zelf van de 77e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), arresteerde de militaire junta 5 vakbondsleden van de Confederation of Trade Unions of Myanmar (CTUM). Volgens berichten werden de vakbondsleden in elkaar geslagen, waarbij één van hen een schotwond opliep.

Dit moet stoppen. In de geest van solidariteit en democratie roept de Council of Global Unions (CGU) de 77e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) op om:

1. De regering van nationale eenheid (NUG) te erkennen.

2. De herbevestiging van de aanstelling van Kyaw Moe Tun als permanente vertegenwoordiger van Myanmar bij de Verenigde Naties.

3. Houd de militaire junta verantwoordelijk voor haar misdaden tegen de menselijkheid voor het Internationaal Strafhof (ICC) op basis van de VN-onderzoekscommissie uit 2018.

4. Dring er bij de Veiligheidsraad op aan een wapenembargo tegen Myanmar aan te nemen op basis van Resolutie 75/287 van de AVVN, en economische sancties tegen de militaire junta te treffen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
hucons.nyf@mfa.gov.hu, info.ny@mfa.gov.hu